Windows 95 >>>
Windows NT ( 4.4M letöltés ) >>>
Linux >>>

  Ellenőrizzük alaplapunk jelkiosztását. Amennyiben ez eltér az alábbi táblázatban közöltektől, úgy egyedi kábelt kell rendelni portunkhoz. A redlink 101 IrDA port installálásához a tartozékként csomagolt szalagkábelt csatlakoztassuk az alaplap ötpólusú IrDA kivezetéséhez. A jelölt oldal kerüljön az alaplap +5V kivezetésére.
Fontos figyelmeztetés !
A belső kábel beépítését a PC kikapcsolt állapotában végezzük! ATX tápegység esetén feltétlenül kapcsoljuk ki a PC ház hátoldalán lévő kapcsolót is, vagy ennek hiányában húzzuk ki a 230V-os tápcsatlakozó kábelt !

redlink 101/DB9 belső szalagkábel és redlink DB9 anya csatlakozó jelkiosztása
alaplapi IrDA kivezetés
megnevezés
DB9 apa / port DB9 anya
1
+5V
1
2
NC
2
3
Rx
3
4
GND
4
5
Tx
5

  A belső kábel másik végén lévő DB9 apa csatlakozót a mellékelt csavarokkal rögzítsük a PC ház megfelelő nyílásához. Ehhez rendszerint a takarólemez kitörése szükséges. A redlink 101 IrDA port kábelén lévő DB9 anya csatlakozóját a beszerelt DB9 APA csatlakozóba kell bedugni - ahhoz hasonlóan, mintha egy egér lenne. A PC aplapi soros portját (általában COM2) állítsuk át IrDA átvitelre (BIOS SETUP). Ha az alaplap további beállításokat igényel: HPSIR, ASK-IR opciók esetén a HPSIR-t, HALF-DUPLEX, FULL-DUPLEX esetén FULL-DUPLEX, Tx Rx Active level opciók esetén Tx-Hi Rx-Lo, Timing opció esetén No beállítást válasszunk.
A operációs rendszer beállítását követően a kontroll LED jelzi a port aktivitását.E két típus közvetlenül a soros portra csatlakozik, így belső kábel beépítésére és COM port átirányításra sincs szükség.
 

redlink 105 DB9 anya csatlakozó jelkiosztása

port DB9 anya
megnevezés
1
NC
2
RxD
3
TxD
4
DTR
5
GND
6
NC
7
RTS
8
CTS
9
NC

  A redlink 105 TV az operációs rendszer oldaláról nem igényel beállítást. A mellékelt IRAssistant vagy PC Remote Control szoftver gondoskodik a vevő kezeléséről, ehhez azonban be kell állítani, hogy mely COM portra csatlakozik a redlink 105 TV.

 

 

<<< vissza


copyright (c) logosz 1998-2018
Minden jog fenntartva.